Špagety Carbonara: Tento recept mi prezradil taliansky kuchár, ktorý ho pripravuje už viac ako 25 rokov a hostia si ho nevedia vynachváliť

V hrnci si najskôr dáme zohriať vodu na špagety. Medzitým si pripravíme suroviny. Vajíčka rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov.

15
Parmezán si nastrúhame na strúhadle najemno. Týmto voňavým syrom naozaj nešetríme, ja som ho minula skoro celý. Nastrúhaný ho dáme do väčšej misky.

Slaninku si najskôr nakrájame na menšie kúsky.

16

Potom ju opražíme v panvici.

17
Teraz nastáva to kúzlo. Do panvice k slaninke prilejeme smotanu a necháme zohriať na malom ohni. Smotana nesmie vrieť. K parmezánu prilejeme 4 žĺtky a zmiešame na kašu. Ak je kaša príliš hustá, môžeme ešte pridať žĺtok. Následne prilejeme pár lyžíc vody zo špagiet. Miešame až kým nám nevznikne redšia hmota. Osolíme ju a okoreníme.
18

Za stáleho miešania túto hmotu prilejeme ku smotane so slaninkou a celé to necháme ešte ohriať. Uvarené špagety si dáme do veľkej misky a zalejeme ich omáčkou. Zamiešame a podávame. Na vrch ešte môžete nastrúhať parmezán a ozdobíme vňaťkou alebo bazalkou. Dobrú chuť.

19
zdroj:thekitchn.com

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*