Postup:
- Smotanu na šľahanie si vyšľaháme a po častiach zmiešavame s mascarpone, ktoré sme si 30 minút pred začatím vybrali z chladničky, aby malo izbovú teplotu. Pridáme kôru z pomaranča, práškový aj vanilkový cukor a premiešame. Používame metličkový mixér a šľaháme na najnižších otáčkach.
- Kávu a rum si zmiešame a v tejto zmesi si namáčame piškóty, ktoré ukladáme v rade do misy alebo na plech či do tortovej formy. Na prvú vrstvu navrstvíme najskôr polovicu z gaštanového pyré, potom krém, potom dáme opäť namočené piškóty, gaštanové pyré a posledná vrstva je opäť krém.
- Mascarpone krém poprášime kakaom a necháme v chladničke asi 6 hodín chladiť. Najlepšie urobíte, keď tiramisu necháte chladiť celú noc. Odstránime tortovú formu a podávame. Pokojne na vrch nastrúhajte ešte čokoládu. Dobrú chuť.
zdroj:zeny.osobnosti.cz
1 2
Leave a Reply