Vedeli ste, že rebarbora je jedna z najzdravších zelenín? Kyselkavá a osviežujúca. A koláč z nej je fantastický.
Šťavnatý rebarborový koláč so snehovou prikrývkou:
Suroviny:
- 1 kg rebarbory
Cesto:
- 450 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 400 ml smotany na šľahanie
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 5 žĺtkov
- 3 celé vajcia
Vrchná vrstva:
- 5 bielkov
- štipka soli
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- práškový cukor
Postup prípravy:
Rebarboru umyte a ošúpte..potom ju nakrájajate na malé kúsky.
Poto vyšľaháme si 5 žĺtkov cukrom, pridáme smotanu, celé vajcia, vanilkový cukor a nakoniec zľahka múku s práškom do pečiva so štipkou soli. Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie. Po povrchu poukladáme rebarboru a plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 22 minút..
Zatiaľ si pripravíme sneh. Vyšľaháme bielka najskôr so štipkou soli, potom postupne pridávame cukor, a vanilkový cukor a ušľaháme tuhý sneh. Pripravený sneh rozotrieme po povrchu predpečeného koláčika.
Koláčik dopekáme pri tej istej teplote ešte asi 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame. Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom.
ZDROJ:dompelenpomyslow.pl
Leave a Reply