Budeme potrebovať:
Cesto:
6 ks – žĺtka
250 g – kr. cukor
3 lyžice – voda
1 šálka – olej
100 g – polohrubá múka
2 lyžice – kukuričný škrob
1 bal. – prášok do pečiva
2 lyžice – kakao
6 ks – bielka
500 ml – uvarená čierna káva
Plnka:
2 lyžice – hladká múka
200 ml – mlieko
4 ks – žĺtka
4 lyžice – práškový cukor
1 bal. – vanilkový cukor
250 g – maslo
Biela plnka:
4 ks – bielka
250 g – kr. cukor
1/2 šálky – voda
Čokoládová poleva:
100 g – čokoláda
1/2 šálky – olej
Postup:
1.
Žĺtka s cukrom vymiešame do peny, pridáme 3 lyžice vody, olej, múku zmiešanú s kukuričným škrobom a práškom do pečiva. Nakoniec pridáme kakao a premiešame. Bielka si vyšľaháme zvlášť na tuhý sneh a následne ich vmiešame do žĺtkovej hmoty.
2.
Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 20 – 25 minút.
3.
Keď sa nám cesto upieklo, vyberieme ho z rúry a rozrežeme ho na polovicu. Jedno cesto vyberieme z plechu a druhé necháme v ňom. Cesto na plechu popicháme vidličkou a polejeme rozrobenou kávou. Necháme ho „napiť“.
4.
Pripravíme si krém. 2 lyžice hladkej múky si pridáme do 200 ml mlieka. Rozmiešame, aby sme nemali hrudky, pridáme 4 ks žĺtka a 4 lyžice cukru spolu s 1 bal. vanilkového cukru. Varíme na miernom ohni, kým nám hmota nestuhne. Hustú hmotu odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme maslo a za stáleho miešania ho rozpustíme.
5.
Pripravíme si bielu plnku. Vodu si dáme spolu s cukrom ohriať. Keď máme cukor rozpustený, odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť. Bielka si vyšľaháme na tuhú penu a postupne pridávame teplú vodu do bielkov a šľaháme. Vyšľaháme tuhú hmotu.
6.
Na nenamočený plát cesta si navrstvíme maslovú plnku, položíme namočený plát cesta, navrstvíme bielkovú plnku a polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Necháme stuhnúť v chladničke.
Dobrú chuť!
Leave a Reply