- ocot
- voda
- 1 až 2 na tvrdo uvarené vajíčka
Ako ukázala štúdia vykonaná Dr. Carol S. Johnstonom a jeho tímom, ocot má pozitívny vplyv na zlepšovanie citlivosti tela na inzulín. Navyše znižuje výkyvy hladiny krvného cukru.
Na druhej strane, vajíčka dodávajú telu energiu rovnomerne v priebehu dňa a vyrovnávajú tak aj hladinu krvného cukru.
Príprava a užívanie:
Vezmite poobede jedno alebo 2 vajcia a klasicky ich uvarte na tvrdo. Potom ich ošúpte a špilkou alebo vidličkou do nich urobte niekoľko dierok. Potom vajíčko (vajíčka) vložte do misky alebo do pohára, zalejte ich octom a prekryte nejakou pokrývkou. Nechajte ich takto postáť cez noc. Na druhý deň ráno vyberte vajíčko z octu, skonzumujte ho a vypite k nemu pohár vlažnej vody. Počas dňa bude vaša hladina krvného cukru výrazne znížená a vyrovnanejšia.
Ak trpíte kolísavými hladinami krvného cukru, tak neváhajte a využite tento recept na jej zníženie a stabilizáciu.
Váš deň bude takto oveľa príjemnejší a bezstarostnejší.
Leave a Reply