Šalát podľa ČSN, presne, ako si ho pamätáme z mliečnych barov. Dnes už takú pochúťku veru nekúpite. Názov receptu je odvodený od legendárnej Parížskej salámy, ktorá bola v kombinácii s čerstvým rožkom obľúbenou desiatou či rýchlou večerou. Ak nezoženiete parížsku salámu, použite mäkké druhy salámy (Liptov, gothaj ..)
Na pol kilogramu parížskeho šalátu potrebujeme:
200 g parížskej salámy
90 g kyslých uhoriek
30 g sterilizovaného hrášku
13 g cibule
150 g domácej majonézy (žĺtky a olej – najlepšie je použiť domáce vajcia)
5 g krupicový cukor
5 g soľ
10 g plnotučná horčica
2,5 g ocot (jedna čajová lyžička)
4 g worcesterskej omáčky
korenie (0,25 = na špičku noža)
Postup prípravy na druhej strane >
1 2
Leave a Reply