Táto gaštanová torta sa okamžite stala hitom! Jednoduchý dezert, ktorý vás dostane už po prvom súste…

Ak máte radi nielen dobrú kuchyňu ale aj príjemný pohľad na jedlo na tanieri, určite si zapíšte…

Zmiešajte múku, kakaový prášok a cukor. Následne pridajte nakrájané maslo a mieste rukami, kým cesto nebude pripomínať strúhanku. Primiešajte vanilkový extrakt a žĺtka po jednom. Celé cesto dobre rozmieste a odložte do chladničky na približne 30 minút. Po 30 minútach vyberte cesto z chladničky a vyvaľkajte hrúbku 1 cm. Cesto dajte na plech a na 20 minút vložte do mrazničky. Zapnite rúru a predhrejte ju na 190 stupňov.

Cesto pečte 18 až 20 minút. Vo vodnom kúpeli si rozpusťte čokoládu následne nechajte vychladnúť a pridajte gaštanové pyré. Za miešania pridajte smotanu a poriadne premiešajte. Na vychladnuté upečené cesto nalejte plnku a dajte na 3 hodiny do chladničky. Počas toho si pripravte toping. Na nízkej teplote rozpusťte cukor s kúskom masla a opekajte, kým maslo nie je zlaté. Pridajte javorový sirup a nechajte postáť asi 10 minút. Vyberte koláč z chladničky a polejte topingom a máte hotovo. Dobrú chuť.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*