Tento kokosovo-smotanový koláč je tak krémový a lahodný, že si ho hneď obľúbite!

Prísady:
NA KÔRKU
  • 1 dávka rozdrvených sušienok, aby vzniklo 1 1/2 šálky
  • 1/2 šálky cukru
  • 6 polievkových lyžíc rozpusteného masla
NA NÁPLŇ
  • 4 šálky zmäknutého smotanového syra
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
  • 1 1/4 šálky cukru
  • 4 veľké vajcia
  • 1 šálka mlieka – použila som nesladené kokosové mlieko
  • 1/4 pohára kyslej smotany
NA POLEVU
  • 3/4 pohára hustej smotany
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1/2 šálky zmäknutého smotanového syra
  • 1/2 šálky opražených kokosových vločiek

Postup:
  1. Predhrejte rúru na 180C. Do misky pridáme rozdrvené sušienky, cukor a rozpustené maslo a premiešame. Preložíme do 9-palcovej  koláčovej formy a odložíme bokom.
  2. Do misky na miešanie pridajte krémový syr a šľahajte 3 – 4 minúty, kým nebude hladký. Pridajte vanilkový extrakt a sukor a šľahajte, kým nie je krém nadýchaný. Po jednom pridávajte vajcia, kým sa nespoja. Nakoniec pridajte mlieko a kyslú smotanu a všetko spolu vyšľahajte do hladka.
  3. Tvarohovú náplň nalejte do korpusu a vrch uhlaďte. Pečte približne 90 minút, kým vrch cheesecaku mierne nezhnedne. Po vybratí z rúry ho nechajte úplne vychladnúť a potom ho uložte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
  4. Na polevu vyšľahajte smotanu a práškový cukor dotuha. V samostatnej miske vyšľahajte krémový syr do hladka. Šľahačku vmiešajte do syra, kým sa nespojí. Rozotrite na tvarohový koláč a na vrch pridajte opražené kokosové vločky.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*