Domáce cheesecake, ktorý si získal obľubu po celom svete, si zamilujete aj vy…
Na výrobu budete potrebovať:
3 vajcia
120 gramov bielej čokolády (môžete použiť aj tmavú horkú ako zdravšiu alternatívu)
120 gramov nesoleného smotanového syru izbovej teploty
Postup:
Oddeľte bielky od žĺtkov, bielky dajte do chladničky, rúru si predhrejte na 170 stupňov, roztavte čokoládu, potom ju nechajte schladiť a pridajte syr a žĺtky. Špachtľou všetko premiešajte, bielky z chladničky ušľahajte v penu a zmiešajte s už pripravenou zmesou. Do zapekacej misy dajte zmes a misu potom položte na plech s vodou (všetko pozri priložené video). Pečte pätnásť minút na 170 °, potom pätnásť minút pri 160 °. Potom rúru vypnite a ďalších pätnásť minút nechajte tortu v úplnom pokoji. Vyberte ju z rúry a nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a podeľte sa s rodinou a priateľmi…
Video recept na druhej strane >
Leave a Reply