Tento recept na pečené kuracie stehná v HORČICOVO-CESNAKOVEJ OMÁČKE poteší každého gurmána!

Kuracie mäso je jedným z najviac pripravovaného na celom svete. Podáva sa varené, dusené, vyprážané, grilované i zapekané. Pridáva sa do šalátov, nátierok alebo špízov.

Pracovný postup:

Omáčka:
Horčicu zmiešajte s kyslou smotanou, korením, soľou, prelisovaným cesnakom a olejom, riadne premiešajte a vylejte do pripravenej zapekacej misky.

Kuracie stehná:
Stehná riadne umyte a očistite. Ak ich budete piecť s kožou, posypte ju korením, aby mala dobrú chuť, ak nie, potom ju úplne odstráňte. Stehná položte do omáčky tak, aby z nej povrch mäsa vyčnieval von.

Takto pripravenú zapekaciu misu prikryte alobalom, vložte do rúry vyhriatej na 180 ° C a pečte asi 40 až 50 minút podľa výkonu vašej rúry. Po tejto dobe alobal odstráňte, povrch posypte strúhaným syrom a nechajte piecť, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*