Tento recept na ZAPEČENÝ CHLEBÍK som našla nedávno a od tej doby už žiadnu inú slanú pochúťku nepripravujem!

Na plech si dáme alobal, ktorý potrieme olivovým olejom a poukladáme cesnak. Pečieme asi 50 minút pri 170 ° C. Cesnak nám pečením zmäkne a nadobudne úplne inú chuť ako keď je čerstvý.

Keď je cesnak upečený, necháme ho vychladnúť. Potom cesnak očistíme, nadrobno pokrájame a zmiešame ho s nastrúhaným syrom, maslom a petržlenovou vňaťou.

Ak potrebujete dochutiť, pridajte štipku soli

Chlieb si nakrájame na plátky a každý kus potrieme pripravenou zmesou.

Takto pripravený chlieb poukladáme na vymastený plech a necháme piecť 3-4 minúty pri teplote 240 ° C.

Keď už nechávate zapiecť chlieb a máte k dispozícii na svojej rúre funkciu gril, použite ju. Chlieb bude chutnejší a pekne sa prepečie.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*