- Je to veľmi jednoduchý koláč na báze tvarohu, piškót, malín a želé – nebo na tanieri!
Zloženie:
- 1 kg hustého vanilkového homogenizovaného tvarohu
- 4 lyžice práškového cukru
- 3 citrónové želé
- 400 ml horúcej vody
Želé:
- 2 malinové alebo jahodové želé
- 600 ml horúcej vody
- 600 g malín
Okrem toho:
- väčšie balenie drobných sušienok, piškót
Príprava:
- Dno plechu (môj má rozmery 18 × 28 cm) vyložíme piškótami. Tvaroh skladujte pri izbovej teplote (odporúčam ho vybrať z chladničky o hodinu skôr).
- Citrónové želé rozmiešajte v horúcej vode, ochlaďte na izbovú teplotu. Potom zmiešame s tvarohom, pridáme práškový cukor a jemne premiešame. Keď to má konzistenciu hustej smotany, nalejeme zmes na piškóty, dáme späť do chladničky, aby zhustla.
- Keď zmes dostatočne zhustne, položte na ňu druhú vrstvu sušienok. Malinové želé rozpustite vo vriacej vode, nechajte vychladnúť, keď začne tuhnúť, zmiešajte ho s malinami a položte na vrch torty. Celé to vychladíme, napr. cez noc v chladničke.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi :). Ďakujeme
Leave a Reply