Tento studený, malinový dezrtík, vždy urobí doma veľký rozruch!

  • Je to veľmi jednoduchý koláč na báze tvarohu, piškót, malín a želé – nebo na tanieri!
Zloženie:
  • 1 kg hustého vanilkového homogenizovaného tvarohu
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 3 citrónové želé
  • 400 ml horúcej vody
Želé:
  • 2 malinové alebo jahodové želé
  • 600 ml horúcej vody
  • 600 g malín
Okrem toho:
  • väčšie balenie drobných sušienok, piškót

Príprava:
  1. Dno plechu (môj má rozmery 18 × 28 cm) vyložíme piškótami. Tvaroh skladujte pri izbovej teplote (odporúčam ho vybrať z chladničky o hodinu skôr).
  2. Citrónové želé rozmiešajte v horúcej vode, ochlaďte na izbovú teplotu. Potom zmiešame s tvarohom, pridáme práškový cukor a jemne premiešame. Keď to má konzistenciu hustej smotany, nalejeme zmes na piškóty, dáme späť do chladničky, aby zhustla.
  3. Keď zmes dostatočne zhustne, položte na ňu druhú vrstvu sušienok. Malinové želé rozpustite vo vriacej vode, nechajte vychladnúť, keď začne tuhnúť, zmiešajte ho s malinami a položte na vrch torty. Celé to vychladíme, napr. cez noc v chladničke.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi :). Ďakujeme

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*