Tieto 3 zložky sú kľúč k prevencii rakoviny!

V každodennom živote existuje mnoho faktorov, ktoré vedú k vzniku rakoviny. Životné prostredie, ako napríklad znečistenie ovzdušia znečisťujúcimi látkami, ako aj genetické predispozície v niektorých formách a voľba životného štýlu, ako napríklad fajčenie a nesprávna strava.

Mnohí ľudia s rodinnou anamnézou tohto ochorenia sa rozhodnú pre radikálne preventívne opatrenia. Ženy, ako napríklad herečka Angelina Jolie, ktoré sú nositeľkami génu BRCA-1 (ktorý zvyšuje riziko vzniku rakoviny prsníka), sa často rozhodnú pre preventívnu mastektómiu namiesto toho, aby riskovali, že si ponechajú prirodzené prsia, o ktoré môžu prísť v dôsledku ochorenia.

Našťastie existujú kroky, ktoré môžete podniknúť, aby ste sa vyhli rakovine alebo aspoň znížili jej riziko a niektoré z nich môžu byť podľa nového výskumu hneď za rohom. Zdravá strava má určite vplyv na váš sklon k chorobám, ako je rakovina. Podľa vedcov môže zaradenie určitých druhov korenia do jedálnička priniesť mnohé výhody v prevencii rakoviny.

Skutočným zázrakom medzi týmito koreninami je kurkuma, obľúbené korenie používané v indickej kuchyni. Hoci sa kurkuma bežne používa ako protizápalový prostriedok, je tiež silným antioxidantom a v tom spočíva kľúč k jej silnému protirakovinovému účinku!

Ako pomáhajú antioxidanty?

Zjednodušene povedané, neutralizujú voľné radikály, ktoré môžu spôsobiť poškodenie buniek, čo zvyšuje riziko vzniku rakovinových buniek v našom tele. Používajú sa pri liečbe rakoviny ako doplnok chemoterapie, takže antioxidanty zohrávajú dôležitú úlohu v každodennej prevencii rakoviny . Okrem toho výskum ukázal, že aj antioxidanty, ktoré získavame z každodennej stravy, môžu pomôcť predchádzať rakovine.

Antioxidačné vlastnosti kurkumy sú dôležitým dedičstvom, preto sa odporúča, ak sa obávate rizika vzniku rakoviny. Kurkuma by sa mala stať súčasťou vášho každodenného jedálnička spolu s ďalšími antioxidantmi ako je čierne korenie.

Trojzložková zmes určená na prevenciu rakoviny.

– 1 polievková lyžica kurkumy
– 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja (tuk je potrebný na zvýšenie absorpcie kurkumy)
– 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia (zlepšuje biologickú dostupnosť kurkumínu)

Voliteľné: Olivový olej môžete nahradiť kokosovým olejom.

 

Pokyny

Jednoducho zmiešajte 3 zložky a zmes vypite. Ak sa vám táto myšlienka páči, môžete túto zmes jednoducho pridať do svojho každodenného jedálnička. Do svojho jedálnička však pridajte kurkumu, ktorú je dobré užívať aspoň jednu polievkovú lyžicu denne. Kurkuma sa môže konzumovať aj vo veľkých dávkach a je ľahko stráviteľná.

Protirakovinové účinky kurkumy a ďalších antioxidačných korenín a potravín nám ukazujú, že nemusíme žiť v každodennom strachu z rakoviny. Hoci strava nie je jediným faktorom, ktorý rozhoduje o tom, kto ochorie na rakovinu, zdravá strava bohatá na antioxidanty môže výrazne zlepšiť proces prevencie.

Podeľte sa o tento článok aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*