POSTUP:
Pripravíme si formu na pečenie o veľkosti 25 x 31 cm, ktorej dno vyložíme sušienkami. Zalejeme šálky (buď kúpime už skaramelizované alebo klasické salko varíme cca 3 hodiny vo vode) a pekne uhladíme. Znovu navrstvíme sušienky.
250 ml mlieka privedieme do varu a v druhej polovici rozmiešame cukor, múku a škrob. Keď nám mlieko vrie, pridávame za stáleho miešania druhú mliečnu zmes a uvaríme hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutú mliečnu hmotu. Navrstvíme na sušienky a pekne uhladíme. Naukladáme vrstvu sušienok.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu so stužovačom a cukrom do tuhej peny. Navrstvíme na sušienky a pekne uhladíme. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. (Ak chceme mať smotanovou vrstvu úplne tuhú – pridáme 1 bal. práškovej želatíny – ale nemusí byť)
Ozdobíme nastrúhanou čokoládou a podávame.
Dobrú chuť!
Leave a Reply