Postup:
Najskôr si pripravíme zmes na korpus, preto musíme rozohriať maslo, ktoré v mise zmiešame s medom, aby bolo všetko krásne tekuté.
Následne pridáme vajce a cukor.
Keď bude zmes pekne premiešaná, prisypeme preosiatu múku so sódou.
Po spracovaní zmesi vareškou, spracujeme cesto ešte ručne na doske, aby sa všetko krásne spojilo.
Výsledok zabalíme na hodinku do fólie.
Počas tejto hodinky si pripravíme krém a rozohrejeme si rúru na 180 ° C.
Karamelové salko spoločne s povoleným maslom vyšľaháme, a podľa chuti možno pridať aj trochu rumu.
Vychladnuté cesto si rozdelíme na 2 polovice a rozvaľkáme na pomúčenom papieri na pečenie.
Pečieme asi 10 minút a následne necháme vychladnúť.
Po vychladnutí placiek ich rozlámeme a rozmixujeme v mixéri rovnako ako vlašské oriešky, ktoré si môžeme podľa chuti tiež pridať.
Kúsok zmesi odsypeme na obalenie.
Vzniknutú rozmixovanú zmes zmiešame s krémom a po vychladnutí sa môžeme pustiť do tvarovania guličiek.
V poslednom kroku medovníkové gule obalíme v suchej zmesi, ktorú sme si dali bokom a môžeme sa do nich s chuťou pustiť! Dobrú chuť!
Leave a Reply