Tiež milujete langoše, ale zdajú sa vám byť príliš mastné? Potom vyskúšajte tieto výborné kefírové langoše!

Ako na to?

Najprv si z mlieka, kvásku a cukru pripravte kvalitný kvások.
Ostatné suroviny zmiešajte vo väčšej mise a následne pridajte hotový kvások.
Pomocou šľahača, či ručne potom vypracujte lahodné a nadýchané cesto.
Cesto treba nechať odpočinúť. Zabaľte preto cesto do fólie, odložte ho do chladničky a nechajte ho kysnúť aspoň 24 hodín.


Cesto by počas tejto doby malo napučať a byť plné bubliniek.
Na pomúčenej pracovnej doske potom po častiach cesto premeňte na placky o veľkosti, ktorá Vám najviac vyhovuje.
Hotové placky potom smažte na rozpálenom oleji dozlatista. Odporúča sa pri smažení langoše priklopiť pokrievkou, vďaka čomu sa langoše krásne nafúknu.
Dobrú chuť prajeme!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*