Tip na ľahký a chutný obed. Kuracie mäsko na čínsky spôsob podávané s ryžou

Takto budeme v recepte postupovať:

1. Najprv nasypeme do strednej misy solamyl, trochu korenia a granulovaného cesnaku, potom pridáme 1 pol. lyžicu vody (nie viac) a vytvoríme kašičku, do ktorej ešte vmiešame dva žĺtky. Potom nakrájame kuracie prsia na rezance a vložíme do misy a necháme asi 5 min. uležať.

2. Rozpálime čo najviac všetok olej na wok panvici a potom vložíme mäso a smažíme asi 8 minút, ale prvých 3 min. 
neustále miešame, aby sa mäso nezlepilo.

3. Potom mäso vyberieme do misy a dáme bokom. 
Väčšiu polku oleja odoberieme a na zvyšku opražíme na drobné rezančeky nakrájanú cibuľu, nakrájaný pór, červenú papriku, huby, pridáme trochu mletej papriky, granulovaného cesnaku, (arašidy) a prilejeme asi 1 dcl.vody a pod pokrievkou dusíme asi 10 min.


4. Na úplný koniec pridáme mäso, sójovú a worčestrovú omáčku, podľa chuti dosolíme, čínsku kapustu (dávame ku koncu, aby bola chrumkavá), ľahko prehrejeme a odstavíme z ohňa. 
Servírujeme s varenou ryžou.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*