Fazuľa je zaslúžene zaradená do zoznamu užitočných strukovín, pretože obsahuje veľa rastlinných bielkovín a minimálne množstvo kalórií. Je tiež veľmi výživná a podporuje dobré trávenie.
Ponúkame vám výber fazuľových šalátov, ktoré sú výborné ako príloha, prípadne zastúpia aj plnohodnotnú večeru.
S klobásou, kukuricou a paradajkami
Potrebujeme:
polovicu cibule;
200 g údenej šunky;
2 paradajky;
200 gramov červených fazúľ (môžete použiť fazuľu z konzervy, alebo uvarenej fazule);
strúčik cesnaku;
200 gramov kukurice;
1 lyžica majonézy (domáca majonéza bez oleja),
1 lyžice kyslej smotany alebo jogurtu,
soľ, korenie.
Nakrájajte šunku na rezančeky, paradajky na väčšie kocky a cibuľu na tenko. Pridajte fazuľu, cesnak, kukuricu, korenie a majonézu zmiešanú s kyslou smotanou. Všetko dobre premiešajte a nechajte odležať.
Pokračovanie článku na druhej strane >
Leave a Reply