TOP 10 fazuľových šalátov – ľahké, výborné, hneď hotové a poriadne zasýtia!

Nízkokalorický šalát s červenou repou a kyslými uhorkami

Potrebujeme:

200 gramov červených fazúľ;
1 červená repa (surová);
3 nakladané uhorky;
1 cibuľa;
2 strúčiky cesnaku;
4 lyžice olivového oleja;
petržlen;
soľ, korenie.

Cibuľu nakrájajte na polkruhy a orestujte na trochu oleja. Zrelá surová červená repa sa nastrúha a pridá sa k cibuli. Restujte všetko pár minút na slabom plameni. Uhorky nakrájame na malé kocky. Nakoniec všetko premiešame a ochutíme korením a pokvapkáme olivovým olejom.

So šunkou, uhorkami a vajíčkami

Potrebujeme:

200 g šunky;
1 uhorka;
3 vajcia;
200 g bielej fazule;
2 lyžice kyslej smotany;
petržlen;
soľ, korenie.
Uvarené vajcia natvrdo a uhorky nakrájame na malé kocky. Zmiešame ich s fazuľou, petržlenovou vňaťou, kyslou smotanou, korením a dobre premiešajte. Šalát sa môže okamžite podávať.

S hovädzím mäsom, korením a vlašskými orechmi

Potrebujeme:

200 gramov červených fazúľ;
250 gramov hovädzieho mäsa – upečeného alebo uvareného;
1 červená cibuľa;
1 paprika;
polovica červenej papriky;
50 g vlašských orechov;
100 ml horúcej vody;
2 strúčiky cesnaku;
2 lyžice octu;
10 g pálivej papriky;
2 lyžice olivového oleja;
koriander;
soľ a korenie.

Cibuľa nakrájajte na polkruhy a marinujeme v zmesi vody a octu po dobu 7-10 minút. Mäso nakrájané na kocky, papriky, orechy, nakladanú cibuľu a všetky statné suroviny zmiešame a dochutíme koriandrom, soľou a korením. Dobre premiešajte šalát a okamžite podávajte.

S krabími tyčinkami a vajíčkami

200 g krabích tyčiniek;
3 vajcia uvarené natvrdo;
200 gramov červených fazúľ;
2 lyžice kyslej smotany;
kôpor;
soľ, korenie.

Uvarené vajcia a krabie tyčinky nakrájame na veľké kocky. Dobre premiešajte s fazuľou, kôprom, korením a kyslou smotanou. Ak chcete, môžete do šalátu pridať kukuricu z konzervy (scedené).

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*