Toto je 100 rokov starý recept na slaný Podplameník. Lepší ste nejedli!

Dlho som hľadala, nakoniec našla a konečne aj vyskúšala. Dávam si ho vždy na jarmoku a priznám sa, že hoci som sa ho snažila napodobniť aj doma, nikdy sa mi nepodarilo dosiahnuť tej správnej chuti cesta.

Až teraz som konečne našla recept, ktorý je pre mňa perfektný. Podplameník chutí ako z Moravského jarmoku. Je fantastický, voňavý a navyše, keď máte dobrý recept, jeho príprava je skutočne jednoduchá.

Ingrediencie:

500 g hladkej múky
150 ml teplého mlieka
1 lyžičku kr.. cukru
1 lyžičku soli
1 vajce
3 lyžice oleja
½ kocky čerstvého droždia
2 zemiaky

Na vrch:

350 g kyslej smotany
200 g slaniny
2 červenej cibule

Postup prípravy nájdete na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*