Toto je náš najobľúbenejší vianočný zákusok: Opitý Izidor! Neskutočná dobrota…

Postup:

1.Prosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Rúru predhrejeme na 180 ° C, plech vyložíme papierom na pečenie.
2.V mise vyšľaháme maslo, cukor a žĺtky do peny. Postupne primiešame múku s kakaom a práškom do pečiva, vmiešame sneh. Cesto rozotrieme na papier na pečenie a pečieme asi 15-18 minút.
3.V mise zmiešame cukor s vlašskými orechmi a rumom, hmotu natrieme na vychladnutú placku a odložíme do chladu.
4.Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a vajcom, krém natrieme na orechovú zmes a znova dáme vychladiť.
5.Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú čokoládu so stuženým tukom, premiešame, necháme trochu vychladnúť, nalejeme na druhú vrstvu krému a rozotrieme.
6.Izidora necháme do druhého dňa odležať, pred podávaním krájame horúcim nožom na malé kocky.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*