Postup:
1) 2-3 lyžice cukru začneme zahrievať. Až skaramelizuje, prilejeme studené mlieko. V mlieku sa cukor rozpustí a vznikne nám hnedý sirup.
2) Tortovú formu si vyložíme piškótami. Tzn. že dno zaplníme piškóty.
3) Zalejeme vzniknutým sirupom.
4) Rozpustíme si želatínu v malom množstve vody. Nechajte odstáť po dobu 10 minút. Zmiešajte so smotanou a dajte do chladničky.
5) Potom v mise vymiešajte maslo s cukrom, pridajte jogurt a kyslú smotanu. Túto zmes potom zmiešajte s želatínou a smotanou.
6) Teraz polovicou krému potrite spodnej piškóty. Na krém bohato vyskladajte čerešne.
7) Znovu piškóty, krém, čerešne. Takto pokračujte až dokonca.
8) Hotovú tortu uložte na 6 hodín do chladničky.
9) Potom vytiahnite a bočné strany tortovej formy odstráňte. Na studenú tortu naneste rozpustenú čokoládu podľa vlastnej fantázie.
Prajeme dobrú chuť
Leave a Reply