Potrebujeme:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 3/4 hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 vajcia
- 1 lyžicu kakaa – nie kopcovitú
- 3 lyžice Granka
- citrónová kôra z jedného citróna
Na tvarohovú náplň:
- 2 tvarohy vo vaničke
- 2-3 lyžice kyslej smotany
- 1 vanilkový cukor
- 1 žĺtok
- 1 vanilkový puding
- 1/2 hrnček cukru krupica
Postup:
- Na kakaové cesto ušľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny, pridáme olej, mlieko, nastrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna a múku s kypriacim práškom. Nakoniec Granko. Cesto by malo byť redšie, avšak nie celkom tekuté – podľa potreby ho teda môžete trochu prihustiť múkou.
- Na vymastený a múkou vysypaný plech rozotrieme kakaové cesto.
- Tvaroh, vanilkový cukor, smotanu, žĺtok, puding a cukor zmiešame. Zmes dáme do zdobiaceho vrecka na torty a navrstvíme na tmavé cesto ako mriežku. Môžete ale navrstviť aj pomocou obyčajnej lyžice – ako biele ostrovčeky.
- Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 35 minút – koláčik je treba sledovať!
Prajeme vám dobrú chuť!
Leave a Reply