Postup:
6 žĺtkov vymiešame so 6 lyžicami cukru, pridáme 2 lyžice oleja, ďalej múku zmiešanú s práškom a nakoniec do hmoty vmiešame sneh z vyšľahaných bielok.
Dáme na plech vymastený a vysypaný hrubou múkou piecť na 180 stupňov. Upečený korpus potrieme marmeládou.
Na tvarohový krém si vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom a pridáme šťavu a kôru z citróna a 2, alebo pokojne 3 tvarohy.
Poleva: karamelové salko, si dáme do misky, vedľa v inej miske vyšľaháme dotuha 33% smotanu. Potom pridáme vyšľahanú smotanu do salka (zašľahávame postupne) dávam na chvíľu do chladničky a potom natrieme na buchtu, nikdy sa mi nestalo, že by poleva nebola dostatočne tuhá, aby nedržala.
Necháme vychladiť a môžeme podávať.
Želáme vám dobrú chuť!
Zdroj: minibazar.cz
Leave a Reply