Tvarohový koláč so salkom: Nečakajte nič presladené – je tak fantastický, že z tvarohu sa u nás doma ani nič iné nepečie!

Postup:

6 žĺtkov vymiešame so 6 lyžicami cukru, pridáme 2 lyžice oleja, ďalej múku zmiešanú s práškom a nakoniec do hmoty vmiešame sneh z vyšľahaných bielok.

Dáme na plech vymastený a vysypaný hrubou múkou piecť na 180 stupňov. Upečený korpus potrieme marmeládou.

Na tvarohový krém si vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom a pridáme šťavu a kôru z citróna a 2, alebo pokojne 3 tvarohy.

Poleva: karamelové salko, si dáme do misky, vedľa v inej miske vyšľaháme dotuha 33% smotanu. Potom pridáme vyšľahanú smotanu do salka (zašľahávame postupne) dávam na chvíľu do chladničky a potom natrieme na buchtu, nikdy sa mi nestalo, že by poleva nebola dostatočne tuhá, aby nedržala.

Necháme vychladiť a môžeme podávať.

Želáme vám dobrú chuť!

Zdroj: minibazar.cz

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*