Tvarohový koláčik pre všetky mlsné jazýčky!

Ingrediencie
Na dvojfarebný korpus si pripravte:
  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 125 ml oleja
  • 50 g holandského kakaa
  • 20 g instantnej rozpustnej kávy
  • 2 vajcia
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
Na krém budete potrebovať:
  • 700 ml plnotučného mlieka
  • 400 g plnotučného tvarohu
  • 2 vanilkové pudingy
  • 125 g masla
Pri príprave polevy potrebujete:
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1 čokoládu na varenie
  • rum alebo rumovú esenciu na dochutenie

Príprava
  1. V mlieku rozmiešajte múku s práškom do pečiva a práškový aj vanilkový cukor, najľahšie tak urobíte v mixéri na pomalé obrátky. Do rozpracovanej hmoty za stáleho miešania pridajte olej a obe vajcia. Po spracovaní nechajte cesto pol hodiny oddýchnuť.
  2. Potom polovicu rozmiešaného cesta, ktoré by malo byť tekuté a hladké, prelejte na plech vyložený papierom na pečenie. Do zvyšku cesta dobre rozmiešajte instantnú kávu s holandským kakaom a nalejte ich do druhej vrstvy.
  3. Korpus dajte piecť do rúry predhriatej na 180 ° C na dvadsať minút. V medzičase si pripravte krém. Mlieko dajte ohriať na miernom plameni a postupne v ňom rozmiešajte oba pudingy. Keď zmes začne hustnúť, zložte puding zo sporáka a v mixéri ho vyšľahajte spolu s maslom a tvarohom. Vzniknutým krémom potrite upečený korpus, aby vnikla rovnomerná vrstva.
  4. Zatiaľ čo vám bude krém tuhnúť a chladnúť, pripravte si polevu. Čokoládu opatrne rozpustite vo vodnom kúpeli, aby sa vám nezačala pripaľovať. Do horúcej čokolády pomaly prilievajte smotanu s izbovou teplotou a dobre rozmiešavajte. Ak chcete, môžete polevu dochutiť kvapkou rumu alebo rumovej esencie. Polevou dozdobte koláč podľa svojich predstáv a dajte ho aspoň na dve hodiny do chladničky, aby vychladol.
Prajeme dobrú chuť!👌👌😋

Written By
More from redakcia
Domáca majonéza: Bez vajec a za 15 minút! Chuť je jednoducho úžasná!
Môžeme urobiť vynikajúcu majonézu aj bez vajec. Bude rovnako krémová a zamatová....
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *