Postup:
1)
Ohrejte trochu mlieka, pridajte cukor, droždie a nechajte kvások pracovať 20 minút. Do misy preosejeme hladkú múku, pridáme maslo a zapracujeme vzídený kvások. Cesto rozdelíme na dve časti. Obe časti vyvaľkáme na hrúbku 1-2 cm.
2)
Ďalej si pripravte náplň. Tvaroh zmiešajte s vajcami a cukrom. Túto náplň dajte doprostred jednej časti cesta. Z druhej časti cesta vykrájajte rozširujúce sa prúžky. Tie potom naskladajte na náplň takým spôsobom, aby šírka vyvolávala pretkaný dojem. Úzku časť teda prikladáte k širokej. Prípadné zvyšky cesta môžete použiť na stmelenie vrchnej a spodnej časti rolády.
3)
Potom roládu umiestnime na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Potrieme žĺtkom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov do zlatista.
4)
Po upečení môžeme roládu poprášiť práškovým cukrom.
Leave a Reply