- Milovníci vtáčieho mlieka si tento koláčik zamilujú, oplatí sa ho pripraviť, je to úžasný koláčik!
Ingrediencie:
- 6 vaječných bielkov
- 6 polievkových lyžíc cukru
- 6 polievkových lyžíc polohr.múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Na krém:
- 9 žĺtkov
- 6 polievkových lyžíc cukru
- 4 sáčky vanilkového cukru
- 5 polievkových lyžíc kukuričného škrobu
- 20 dkg masla
- 5 lyžíc práškového cukru 7 dl mlieka
Na polevu:
- 3 vaječné bielky
- 15 dkg práškového cukru
- 5 dkg strúhanej čokolády
Príprava:
- Vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh, pridáme múku s práškom do pečiva a vlejeme do vymastenej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 35 minút, pričom špajdľou skontrolujeme, či je cesto upečené. Medzitým si pripravíme krém.
- Žĺtky dáme do hrnca a zašľaháme do nich cukor, vanilkový cukor a škrob, potom prilejeme mlieko a na miernom ohni varíme do zhustnutia, potom vychladneme. Maslo a práškový cukor vyšľaháme a zmiešame so studeným krémom. Krém navrstvíme na cesto a dáme do chladničky.
- Bielka dáme do misky s cukrom a vyšľaháme nad parou, potom navrstvíme na krém, posypeme čokoládovými kúskami a nakrájame.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply