Upečte si tieto rezy z vtáčieho mlieka: Chuť, ktorá vás uchváti!

  • Milovníci vtáčieho mlieka si tento koláčik zamilujú, oplatí sa ho pripraviť, je to úžasný koláčik!
Ingrediencie:
  • 6 vaječných bielkov
  • 6 polievkových lyžíc cukru
  • 6 polievkových lyžíc polohr.múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Na krém:
  • 9 žĺtkov
  • 6 polievkových lyžíc cukru
  • 4 sáčky vanilkového cukru
  • 5 polievkových lyžíc kukuričného škrobu
  • 20 dkg masla
  • 5 lyžíc práškového cukru 7 dl mlieka
Na polevu:
  • 3 vaječné bielky
  • 15 dkg práškového cukru
  • 5 dkg strúhanej čokolády

Príprava:
  1. Vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh, pridáme múku s práškom do pečiva a vlejeme do vymastenej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 35 minút, pričom špajdľou skontrolujeme, či je cesto upečené. Medzitým si pripravíme krém.
  2. Žĺtky dáme do hrnca a zašľaháme do nich cukor, vanilkový cukor a škrob, potom prilejeme mlieko a na miernom ohni varíme do zhustnutia, potom vychladneme. Maslo a práškový cukor vyšľaháme a zmiešame so studeným krémom. Krém navrstvíme na cesto a dáme do chladničky.
  3. Bielka dáme do misky s cukrom a vyšľaháme nad parou, potom navrstvíme na krém, posypeme čokoládovými kúskami a nakrájame.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*