Príprava:
7 bielkov som našľahala s 400 g cukru a vytvarovala som jeden korpus o priemere 26 cm (na pečiaci papier som si nakreslila kruh o priemere 24 cm, korpus sa potom roztiekol na 26 cm), a zo zvyšného cesta sme ešte nasušili tyčinky.
Myslím, že korpus zo 4 bielkov bude tak akurát (na 1 bielok – 60 g cukru).
Krém: našľahajte 1 plechovku vareného kondenzovaného mlieka a 150 g masla izbovej teploty.
Orechy: 200 g (alebo podľa chuti) pražených arašidov rozdrvte valčekom na nie príliš drobno.
Korpus: môžete použiť váš ľubovoľný obľúbený čokoládový korpus.Máte ak suchý korpus, zvlhčite ho cukrovým sirupom alebo kompótovou šťavou.
Tentokrát som urobila čokoládovou buchtu (forma 26 cm); je vhodná, pretože je vlažná a nie tak “ťažká” ako korpus pripravený s vriacou vodou.
Piškótu nechajte vychladnúť a pozdĺžne rozkrojte na dve polovičky.
Povrch jednej polovice natrite polovicou krému a husto posypte orechmi. Zakryte korpusom a tiež potrite krémom a posypte orechmi.
Navrch položte druhú časť korpusu a trochu pritlačte. Polejte čokoládovou polevou a posypte orechmi.
Leave a Reply