Postup:
Najprv si pripravíme cesto. Vajcia rozšľaháme s cukrom do nadýchanej bledej peny, pridáme olej a vodu, premiešame a nakoniec prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom. Ak chceme korpus tmavý, pridáme aj 1 lyžicu kakaa. Vareškou vymiešame dohladka.
Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20-25 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí umiestnime okolo korpusu štvorhrannú tortovú formu alebo si ju vyrobíme z alobalu.
Na tvarohovú plnku si v miske mixérom vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom do mäkkého krému. Pridáme citrónovú kôru a premiešame. Do vyšľahaného masla postupne pridávame mäkký tvaroh a kyslú smotanu – všľahávame.
Na hotový korpus nanesieme tvarohovú vrstvu (vďaka tortovej forme alebo alobalovej zábrane okolo koláče sa jednotlivé vrstvy budú pekne vrstviť a nesteká z koláča). Dáme do chladničky, kým si nepripravíme ovocnú vrstvu.
Na ovocnú vrstvu si čerstvé ovocie pokvapkáme trochou citrónu, ak robíme s čerstvým ovocím.
Plátky želatíny si pripravíme podľa návodu na obale.
Želatínu nalejeme na ovocie.
Želáme vám dobrú chuť!
Zdroj: zeny.osobnosti.cz
Leave a Reply