Budeme potrebovať:
300 g jahôd
250 g mascarpone
4 dl smotany na šľahanie
kvapalné sladidlo podľa chuti (môžeme použiť aj med)
Postup:
Najprv si pripravíme šľahačku. V mise si vyšľaháme dobre vychladenú smotanu na šľahanie. Šľahačku následne odložíme do chladničky a pripravíme si ďalšie ingrediencie.
Jahody umyjeme, očistíme od stopiek a lístkov a dobre rozmixujeme. Pokiaľ máte rady chuť kúskov ovocia ako v jogurte, nemixujte ich úplne. Následne zmiešame mascarpone spolu s jahodami do jednej zmesi.
Z chladničky vyberieme šľahačku a postupne ju začneme vmiešavať do jahodovej zmesi. Pridávame ju opatrne, aby nám „nespadla“. Do takto pripraveného krému na záver pridáme sladidlo podľa chuti.
Krém naplníme do uzatvárateľných nádob (najlepšie sklenených) a skladujeme v chladničke. Použiť ho môžeme aj ako plnku do zákuskov alebo ním natrieme tortu a ozdobíme ovocím. Skvele sa hodí i do zmrzlinových pohárov alebo smotanových dezertov s piškótami. Fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť!
Leave a Reply