Celé leto sme snívali o chuti mladej kukurice so soľou, maslom a plátkom obľúbeného syra. Nakoniec nás čakalo sklamanie v podobe príliš zrelej alebo naopak, nedozretej kukurice, bez obvyklej sladkastej chuti.
Nakoniec sa však ukázalo, že chyba bola na našej strane a kukurici sme mali spracovať o niečo skôr. Kukurica by mala byť čo najčerstvejšia – čas sa začína počítať doslova po hodinách. Po zbere by mala byť kukurica spracovaná do 4 hodín. Preto by ste mali na trh utekať hneď ráno a po príchode domov ju začať hneď variť.
Je to nevyhnutné, pretože v zrnách po zbere dochádza k chemickej reakcii – cukor sa mení na škrob. Preto je lepšie kupovať radšej mladú kukuricu skoro ráno. Možno budete prekvapení, ale ak chcete, aby mala ešte lepšiu chuť, nevarte ju vo vode, ale v mlieku!
Čo budeme potrebovať:
4 kukurice
600 ml vody
1 liter mlieka
80 g masla
Pár tymiánových vetvičiek
1 liter soli
Postup prípravy nájdete na druhej stránke >
Leave a Reply