Aj vám sa už stalo, že ste kúpili nejakú potravinu, no o pár dní alebo dokonca týždňov ste ju našli v komore či na spodku chladničky pokazenú? Tomu je odteraz koniec! Prinášame vám niekoľko užitočných tipov, ako čo najlepšie uskladňovať potraviny. Pokojne sa nechajte inšpirovať niekoľkými z našich rád, a už sa nebudete musieť obávať, že vaše jedlo skončí v koši.
Chlieb:
Mnoho ľudí sa mylne domnieva, že na predĺženie trvanlivosti chleba stačí, ak ho uskladníme v chladničke. Pravdou však je, že v chladničke z neho škrob začne oveľa rýchlejšie kryštalizovať ako za normálnych okolností, v dôsledku čoho aj rýchlejšie vyschne. Odporúča sa preto pečivo nakrájať, uložiť do plastového vrecka a uchovávať v mrazničke. Tam sa kryštalizácie skutočne obávať nemusíte.
Vajíčka:
Mnoho ľudí má tendenciu ukladať vajíčka na dvere chladničky. Keď však toto konanie podrobíte lepšiemu prieskumu, dozviete sa, že to nie je práve najšťastnejšie riešenie. Dvere chladničky sa totiž často otvárajú. Vždy keď nás prepadne hlad, jedno z prvých miest ktoré navštívime je chladnička. Naše vajíčka poukladané na dverách tak nevedome vystavujeme veľkým teplotným rozdielom, hoci len na chvíľu. Ideálne je však dávať ich dnu čo najhlbšie, aby sme sa vyhli ich skaze.
Pokračovanie článku na druhej strane >
Leave a Reply