Ingrediencie:
- 1 kg mletého bravčového alebo bravčovo-kuracieho mäsa
- 2 červené cibule
- 3 vajcia
- 3 lyžice múky
- 3 lyžice strúhanky
- soľ, majorán
- čierne korenie
- cca 35 – 40 dkg slaniny nakrájanej na plátky
- 7 vajec
Postup:
- Formu vystelieme alobalom. Vajíčka varíme 7 minút a očistíme ich.
- Červenú cibuľu nakrájame na drobné kocky a na troške oleja osmažíme dozlatista. K pomletému mäso pridáme všetky suroviny a poriadne premiešame, ochutíme soľou a čiernym korením.
- Formu vystlanú alobalom vystelieme plátkami slaniny. Následne vložíme do formy polovicu mäsovej masy. Na mäsko poukladáme uvarené vajíčka a prikryjeme druhou časťou masy. Viditeľnými plátkami slaniny prikryjeme druhú vrstvu mäsa. Formu párkrát buchneme o stôl aby sa mäso poriadne vo forme uležalo.
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia a mäso pečieme asi 1 hod. a 20 minút. Po vybratí z rúry necháme vychladnúť. Skladujeme v chladničke.
Pokračovanie >
Zdroj: prl-kuchniadanusi.blogspot.sk
Leave a Reply