Postup prípravy receptu:
Cesto: Do misky dáme vajcia a cukor a šľaháme kým sa nespoja. Potom nad vodným kúpeľom do zhustnutia, pozor, veľa sa našľahá, radšej dať do väčšej misky. Akonáhle krém vychladne, vmiešame solamyl a prášok do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný menší plech. Pečieme pri 180 ° C asi 10 minút.
Krém: V mlieku si rozmiešame pudingový prášok, oba cukre, múku a jeden žĺtok. Uvaríme hustý puding. Keď vychladne, vmiešame doň zmäknuté maslo, práškový cukor a druhý žĺtok. Vyšľaháme hladký krém.
Korpus potrieme džemom, potrieme 1/3 krému. Banány nakrájame na menšie hrubšie plátky a rozložíme na krém. Na ne natrieme zvyšok krému.
Čokoládu rozpustíme. Smotanu ušľaháme a vmiešame vychladnutú čokoládu. Mala by mať rovnakú teplotu ako šľahačka, inak sa môže zraziť! Rezy ňou ozdobíme a posypeme sekanými mandľami
Poznámka
Cesto na plechu veľa vybehne, ale zase sa po vytiahnutí z rúry “scvrkne”
Leave a Reply