Veľmi jednoduchý dezert ku kávičke: Koláčik s famóznym krémom a so šľahačkou!

Postup:

1.

Bielka si vyšľaháme na tuhý sneh. Priebežne za stáleho šľahania pridávame cukor.

2.

Múku si zmiešame s práškom do pečiva a kakaom a vmiešame k vyšľahaným bielkom. Takto pripravené cesto si navrstvíme na vyšší plech, ktorý sme si vopred vyložili papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10 minút.

3.

Upečené cesto necháme vychladnúť.

4.

Z mlieka, pudingu, cukru, múky a žĺtkov si uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Občas premiešame.

5.

Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutú vanilkovou hmotu.

6.

Na vychladnuté cesto si navrstvíme krém a na krém vyšľahanú šľahačku. Ozdobíme podľa svojich predstáv. Dáme do chladničky minimálne na 3 hodiny. Nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*