Postup:
1.
Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame striedavo teplú vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ako posledné pridávame kakao a dôkladne premiešame.
2.
Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech (používame vyššií plech, aby sme mohli neskôr vrstviť aj plnky), ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov po dobu cca 20 – 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
3.
Pripravíme si krém. Do mlieka si pridáme cukor a škrob. Poriadne premiešame, aby sme nemali hrudky a dáme na oheň. Varíme do zhustnutia. Hustý krém odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo si vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutú hmotu.
4.
Vyšľahaný krém navrstvíme na upečený plát cesta a pekne uhladíme. Dáme do chladničky stuhnúť.
5.
Pripravíme si čokoládový krém. Smotanu na šľahanie si dáme na oheň a mierne ju zohrejeme (pozor, nesmie vrieť!). Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a Nutelu. Miešaním spojíme a ešte teplú hmotu navrstvíme na biely krém. Necháme stuhnúť a nakrájame na úhľadné rezy.
Dobrú chuť!
Leave a Reply