Veľmi populárne a chutné rezy, pripomínajúce chuť sladkého dezertu Monte.

Postup:

1.

Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame striedavo teplú vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ako posledné pridávame kakao a dôkladne premiešame.

2.

Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech (používame vyššií plech, aby sme mohli neskôr vrstviť aj plnky), ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov po dobu cca 20 – 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.

3.

Pripravíme si krém. Do mlieka si pridáme cukor a škrob. Poriadne premiešame, aby sme nemali hrudky a dáme na oheň. Varíme do zhustnutia. Hustý krém odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo si vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutú hmotu.

4.

Vyšľahaný krém navrstvíme na upečený plát cesta a pekne uhladíme. Dáme do chladničky stuhnúť.

5.

Pripravíme si čokoládový krém. Smotanu na šľahanie si dáme na oheň a mierne ju zohrejeme (pozor, nesmie vrieť!). Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a Nutelu. Miešaním spojíme a ešte teplú hmotu navrstvíme na biely krém. Necháme stuhnúť a nakrájame na úhľadné rezy.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*