Ako na to?
Najprv zmiešajte v jednej mise všetky sypké ingrediencie na cesto (múka, cukor, puding). V druhej mise potom tie tekuté (maslo, žĺtky, mlieko). Tekuté ingrediencie potom pridajte k tým sypkým a miešajte. Vypracujte cesto, najlepšie vám to pôjde, keď použijete ruky. Je dôležité dať si pozor, aby sa vám neurobili hrudky.
Preložte cesto na dosku / dosku a uváľajte z neho takého hada (cca 2 cm širokou rolku).
Potom rozkrájajte na jednotlivé prúžky cca 1 cm široké a z tých potom vytvarujte rožky ako ste zvyknutí.
Vyložte si plech papierom na pečenie a naskladajte naň rožteky.
Predhrejte si rúru na 180 stupňov a pečte cca 12 minút. Že sú hotové spoznáte tak, že sa začnú sfarbovať dozlatista.
Hneď ako vyberiete rohlíčky z rúry, posypte je práškovým cukrom spolu s cukrom vanilkovým.
V hrnci vedľa si rozpustite čokoládu s olejom vo vodnom kúpeli a konce rožtekov namáčajte v čokoláde.
A máme hotovo, naozaj jednoduchý a rýchly recept!
Leave a Reply