Pavlova je ideálny dezert pre zimnú vianočnú pohodu – vyzerá ako vytvorený z čerstvo napadaného snehu. Legenda hovorí, že svoj názov táto pochúťka získala podľa krásnej ruskej primabaleríny Anny Pavlovej, pre ktorú ju vytvoril šéfkuchár novozélandského hotela, kde bývala. Upiecť tento skvost síce nie je úplne jednoduché, ale podľa tohto receptu to určite zvládnete. A pretože sa blížia sviatky, vytvorte malé snehové pusinky, ktoré môžete servírovať ako elegantnú cukrovinku.
Ingrediencie:
Na pusinky:
337 g bielkov
337 g cukru
252 g cukru múčka
na krém
6 g želatíny
30 g vody
96 g cukru
96 g smotany
288 g mascarpone
480 g smotany
2 vanilkové struky
Na zdobenie:
maliny
čokoládové hviezdičky
Postup prípravy sa nachádza na druhej strane >
1 2
Leave a Reply