Babičkin recept na chrumkavé orechové koláčiky plnené čokoládovým krémom!

Tento recept je z roku 1973 ak nevznikol ešte skôr. 

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • 350 g – hladká múka
  • 200 g – margarín alebo maslo
  • 150 g – kr. cukor
  • 1 ks – vajíčko
  • 2 ks – žĺtka
  • štipka – soľ
  • 2 bal. – vanilkový cukor
  • 2 lyžice – rum
  • 150 g – mleté vlašské orechy
  • 2 ks – bielka
  • na vylepšenie chuti citrónová kôra

Glazúra:

  • 100 g – horká čokoláda
  • 40 g – maslo

Postup:

1. Maslo alebo margarín nakrájame na kocky a dáme do misky. Pridáme vanilkový cukor, kr. cukor, soľ, citrónovú kôru, 2 žĺtka, 1 vajce, múku, rum. Spracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky na jednu hodinu.

2. Z cesta vytvarujeme menšie guľôčky (veľkosť čerešne), ktoré ponoríme do bielka a obalíme ich v mletých vlašských orieškoch.

3. Ukladáme ich na papierom vystlaný plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.

4. Maslo vymiešame do peny a postupne, tenkým prúdom lejeme mierne teplú, rozpustenú čokoládu. Krémom lepíme guličky a môžeme podávať.

Ak sa Vám tento recept páči, podeľte sa oň aj na Facebooku so svojou rodinou a priateľmi. 🙂 Ďakujeme.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*