VIANOČNÉ PEČENIE: Mornarské štangličky! Chutné orechové cesto s čokoládovo-žĺtkovou polevou…

Potrebujete:
  • 5 bielkov
  • 200 g práškový cukor
  • 200 g lieskových orieškov
Krém:
  • 100 g masla
  • 5 žĺtkov
  • 200 g cukru
  • čokoláda (asi 80 g)

Postup:
  • 1.Lieskové oriešky prípadne prepečieme desať minút v rúre. Stiahneme šupky a pomelieme. Zmiešajte práškový cukor s mletými lieskovými orieškami a dáme nabok.
  • 2. Rozšľaháme bielky do pevnej snehovej hmoty. Pomaly  pridáme orechy  zmiešané s práškovým cukrom a za stáleho miešania ich do snehu starostlivo zapracujeme . Cesto má byť vzdušné.
  • 3. Nalejeme hmotu na menší plech (je 24×24 cm), pokrytý papierom na pečenie . Pečieme 30 minút pri teplote 175 ° C, Ku koncu vyskúšame špáradlom, či je cesto upečené.
  • 4. Kým sa cesto  pečie pripravíme si krém: maslo by malo mať teplotu miestnosti, žĺtky a cukor vyšľaháme do peny. Dáme variť nad slabý oheň najlepšie do vodného kúpeľa. Ak je hmotnosť teplá, pridáme čokoládu, za stáleho miešania a varíme krém, kým pekne nezhustne.
  • 5. Na cesto ktoré je vychladnuté natiahneme krém ešte za tepla. Horcúim nožom vyhladíme povrch.
  • 6. Keď sa koláč vychladí nakrájame štangličky. Sú výborné ku káve, cesto je ľahké orechové. Kto miluje oriešky a čokoládu bude aj tento koláč.
Dobrú chuť! Nezabudnite sa podeliť o tento super recept 🙂 aj so svojou rodinou a priateľmi.

Written By
More from redakcia
Tvarohovo-citrónový koláč na jemnej piškóte: Milovníci citrusových koláčov si určite prídu na svoje!
Ingrediencie: 3 vajcia 1/3 šálky jemného cukru na pečenie 1/3 šálky polohr....
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *