VIANOČNÉ PEČENIE: Pomarančové crincles! Keď ich raz vyskúšate, budete ich piecť stále…

SUROVINY:

150 g krupicový cukor
2 ks vajce
60 g zmäknuté maslo
240 g hladká múka
1/2 sáčku prášok do pečiva
štipka soľ
180 g kokos
1 ks pomaranč (kôra z celého, šťava z polovice)
na obalenie práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme vajce a šľaháme do peny. Pridáme štipku soli, nastrúhanú kôru a šťavu z pomaranča, kokosovú múku a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  2. Vypracujeme polotuhé cesto a dáme do mikroténového vrecka na hodinu do chladničky.
  3. Dva nízke plechy si vystelieme papierom na pečenie a lyžičkou odkrajujeme malé kúsky cesta, v dlaniach zaguľatíme na veľkosť čerešne a kladieme na tácku.
  4. Do misky si nasypeme práškový cukor, vložíme pár guličiek a jemne miskou zatrasieme, aby sa guličky dôkladne cukrom obalili. S rozostupmi cca 3 cm kladieme na plech a v rúre na 180 stupňov pečieme cca 15 až 20 minút. Doba pečenia môže byť aj kratšia, záleží na rúre.
  5. Že máme upečené, spoznáme podľa farby, musia byť svetlo ružové, zhora trochu popraskané a keď ich vezmeme do prstov, idú ľahko od papiera a sú tvrdé.
  6. Po vychladnutí vložíme bochníčky do uzatvárateľnej krabičky.

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku! Podporíte tým našu stránku babickinerady.sk a vďaka vám, vám môžeme prinášať ďalšie skvelé recepty!

Written By
More from Redakcia
Famózny krémovo-kokosový RAFFAELLO koláč: Nič lepšie ste v živote nejedli!
Ingrediencie Kokosové cesto: 5 ks bielka 150 g kokos 150 g kr....
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *