Vláčne a šťavnaté kakaové rezy s čokoládovo-orieškovým krémom. Dokonale sa hodia ku kávičke!

Ingrediencie:

Korpus:

3/4 hrnčeka rozpusteného masla
1 hrnčeka krupicového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
2 vajcia
3/4 hrnčeka múky
6 lyžíc holandského kakaa
1/4 lyžičky kypriaceho prášku
1/4 lyžičky soli

Krém:

1 plechovka salka
2 lyžice zmäknutého masla
1 1/2 hrnčeka čokoládových kúskov
1 hrnček orieškovej nátierky (podľa vašej voľby)

Poleva:

180 g čokoládových kúskov
1 lyžica stuženého tuku

Postup:

1
Predhrejte rúru na 180 ° C. Formu o veľkosti 22 x 22 cm vymažte olejom.

2
Zmiešajte maslo, cukor a vanilkový extrakt. Pridajte vajcia a dobre premiešajte.

3
Zmiešajte múku, kakao, kypriaci prášok a soľ. Vsypte túto zmes do mokrých ingrediencií a jemne premiešajte.

4
Nalejte cesto do pripravenej formy a pečte 18 až 20 minút, alebo kým špajľa zapichnutá doprostred nevyjde s niekoľkými omrvinkami. Nechajte vychladnúť.

5
Medzitým si pripravte krém. V mise zmiešajte salko, maslo, čokoládové kúsky a orieškovú nátierku. Všetko rozohrejte nad parou do hladka.

6
Nalejte krém na vychladnutý korpus a dajte ho do chladničky.

7
Pripravte polevu. Čokoládové kúsky a stužený tuk rozohrejte v mikrovlnke do hladka. Vzniknutú polevu nalejte na vychladnutý krém. Nechajte vychladnúť, nakrájajte na štvorce a podávajte.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*