Príprava
Maslo zmiešajte s cukrom, pridajte droždie rozmiešané v mlieku, vaječné žĺtky, prášok do pečiva, štipku soli a cukru rozpusteného v rume.
Dobre premiešajte cesto a dajte ich bokom.
Pripravte náplň: Zmiešajte mleté vlašské orechy, cukor a džem. Cesto je rozdelené na tri časti a rozvalený na 2 mm vysoký list.
Prvý list vložte do ľahko vymasteného plechu a potrite cesto polovicou náplne.
Druhý list cesta položte na náplň a navrstvite naň zostávajúce náplň.
Nakoniec prikryte posledným listom cesta.
Pomažte vrchol vaječnými žĺtky.
Pečte v rúre s teplotou 180 ° C po dobu cca 45 minút.
Po ochladení koláča pripravte tortovú polevu podľa návodu, polejte ňou povrch koláča a nechajte stuhnúť v chladničke.
Nakrájajte na kocky a môžete podávať.
Leave a Reply