Vojvodské plnené SYROVÉ ROLKY s báječnou mäkkou chuťou pripravené bez kysnutia za 30 minút!

POSTUP

  1. Z 250 ml teplého mlieka, cukru a mletého droždia pripravíme kvások. Kvások potom zmiešame s múkou, zvyšným mliekom, olejom a vypracujeme mäkké cesto. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti – cesto netreba nechať vykysnúť!
  2. Cesto necháme odpočívať len po tú dobu, než si pripravíme plnku. Maslo zmiešame so soľou, žĺtky a strúhaným syrom. Všetky časti cesta rozvaľkáme, potrieme plnkou a zrolujeme. Rolky nakrájame na kúsky široké približne 2 cm.
  3. Povrch každej rolky potrieme vajíčkom a posypeme semienkami a syrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút

zdroj: otthonizei.hu