Jablkový závin je vynikajúcim jedlom rakúskej kuchyne, ktorá je ideálna pre tých, ktorí dodržiavajú diétu, pretože neobsahuje živočíšne ani rastlinné tuky. Doma pripravený závin je oveľa chutnejší ako ten, ktorý si môžete objednať v reštauráciách.
Správne pripravený, šťavnatý, s tenkým cestom a s chutnou chrumkavou kôrkou. Pri tomto všetkom nie je zložité ho pripraviť. Vyskúšajte sami, postupujte podľa odporúčaní.
Ako pripraviť závin:
Ingrediencie
2 lístkové cestá izbovej teploty
2-3 veľké jablká
½ čaj. lyžičky škorice
2 pol. lyžice cukru
2 pol. lyžice múky
Pol pohára mletých orechov
3 pol. lyžice hnedého cukru
2 pol. lyžice strúhanky
1 vajce + 1 čaj. lyžička vody
Príprava
Zohrejte rúru na 190 stupňov.
Očistite jablká, odstráňte stred a pokrájajte ich. Potom ich vložte do misky a posypte škoricou, hnedým a obyčajným cukrom, múkou. Odstavte na 20 minút, aby jablká pustili šťavu.
Leave a Reply