Voňavý jablkový závin, ktorý sa rozplýva na jazyku. Chuť a vôňa tejto dobroty vás presvedčí, že nič lepšie si k šálke kávy ani nemôžete priať.

Jablkový závin je vynikajúcim jedlom rakúskej kuchyne, ktorá je ideálna pre tých, ktorí dodržiavajú diétu, pretože neobsahuje živočíšne ani rastlinné tuky. Doma pripravený závin je oveľa chutnejší ako ten, ktorý si môžete objednať v reštauráciách.

Správne pripravený, šťavnatý, s tenkým cestom a s chutnou chrumkavou kôrkou. Pri tomto všetkom nie je zložité ho pripraviť. Vyskúšajte sami, postupujte podľa odporúčaní.

Ako pripraviť závin:

Ingrediencie

2 lístkové cestá izbovej teploty

2-3 veľké jablká

½ čaj. lyžičky škorice

2 pol. lyžice cukru

2 pol. lyžice múky

Pol pohára mletých orechov

3 pol. lyžice hnedého cukru

2 pol. lyžice strúhanky

1 vajce + 1 čaj. lyžička vody

Príprava

Zohrejte rúru na 190 stupňov.

Očistite jablká, odstráňte stred a pokrájajte ich. Potom ich vložte do misky a posypte škoricou, hnedým a obyčajným cukrom, múkou. Odstavte na 20 minút, aby jablká pustili šťavu.

Pokračovanie na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*