Vrstvená CIGÁNSKA: Naučte sa ju robiť tak dobre ako na trhoch, ale za minimálnu cenu.

Tento recept robím keď čakám na obed viac ľudí a veľmi obľúbený je na rodinných oslavách. Dokonca, brat mi vždy volá pár dní dopredu, aby som nezabudla na cigánsku…

Ide o veľmi chutný nápad na prípravu mäsa s perfektnými prísadami vnútri.

Potrebujeme:

6 hrubších plátkov hovädzieho alebo bravčového mäsa
4 čo najväčšie kyslé uhorky nakrájané na plátky
4 cibule nakrájané na plátky
horčicu
10 plátkov slaniny – ideálne hrubších
Soľ a korenie

Na omáčku:

500 ml červeného vína
700 ml hovädzieho vývaru
1 cibuľku nakrájanú na drobno
1 lyžicu paradajkového pretlaku
1 bal. čerstvej polievkové zeleniny očistené a nakrájané nadrobno
2 ks. bobkového listu
olej

Postup prípravy na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*