Výborná stracciatella torta plná strúhanej čokolády: Jemné bielkové cesto s vynikajúcou bohatou plnkou!

Postup:

1.

Bielka s cukrom si vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút.

2.

Pripravíme si plnku. Želatínu si pripravíme podľa návodu. 1/2 l mlieka si dáme variť na oheň – teplé mlieko odstavíme. Žĺtka s cukrom vyšľaháme a pridáme teplé mlieko. Spolu spojíme a dáme znova na oheň. Keď máme hmotu horúcu, pridáme pripravenú želatínu a dôkladne premiešame. Hmotu necháme vychladnúť.

3.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme a vmiešame ju do vychladnutej žĺtkovej hmoty. Horkú čokoládu si nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme ju do plnky. Premiešame a takto pripravenú plnku si navrstvíme na upečený korpus. Dáme do chladničky na minimálne 5 hodín (najlepšie na celú noc) a následne môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*