Suroviny
2 vajcia
1 1/2 šálky mlieka (240ml je šálka)
2 šálky hladkej múky
1 čajová lyžička kypriaceho prášku
štipka soli
1/4 šálky cukru
3 stredné jablká
vanilkový cukor a škorica podľa chuti
olej na vyprážanie
práškový cukor na posypanie.
Postup prípravy:
1. krok
Vo väčšej mise zmiešame vajcia, s mliekom.V inej miske zmiešame múku s práškom do pečiva so soľou a s cukrom.Potom prepojte mokré a suché prísady a nakoniec postrúhané jablká .Vanilkový cukor a škoricu primiešajte podľa vlastnej chuti.
2. krok
Smažíme na panvici na tenkej vrstve oleja. Lyžícou robíme lievance ktoré jemne zarovnáme .Opekáme do zlatohneda z oboch strán 2 – 3 minúty. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Leave a Reply