Výborný krémový zákusok. Po jeho ochutnaní budete ako v siedmom nebi!

Postup:

1.

Bielka vyšľaháme mixérom do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Kakao zmiešame s polohrubou múkou a pridáme k bielkom – premiešame už len lyžicou.

2.

Pripravíme si vyšší plech na pečenie. Na dno položíme oblátku a navrstvíme kakaové cesto. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15 minút.

3.

Bielka vyšľaháme mixérom do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Mleté vlašské orechy zmiešame s polohrubou múkou a pridáme k bielkom – premiešame už len lyžicou.

4.

Rovnakým spôsobom upečieme aj orechové cesto.

5.

Krém:
Žĺtka zmiešame s múkou, pridáme 100 ml mlieka a dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky. Zvyšné mlieko dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Keď máme cukor rozpustený, pridáme vymiešané žĺtka s múkou a mliekom. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.

6.

Maslo vymiešame do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutú žĺtkovú hmotu.

7.

Na upečené kakaové cesto natrieme polovicu vyšľahaného krému, položíme orechové cesto s oblátkou a navrstvíme druhú polovicu krému. Na vrch položíme tretiu oblátku. Môžeme ozdobiť rozpustenou čokoládou, no nemusíme. Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*