Krowka dezert, ktorému neodoláte!

Ingrediencie na pudingovú hmotu:
  • 1 liter mlieka
  • 2 žĺtka
  • 3 polievkové lyžice pšeničnej múky
  • 3 polievkové lyžice zemiakovej múky
  • 1/2 šálky cukru
  • 200 g mäkkého masla

Do misky nalejeme 250 ml mlieka, pridáme žĺtky, pšeničnú múku, zemiakovú múku, cukor a poriadne vyšľaháme. Do hrnca nalejeme 750 ml mlieka a necháme zovrieť. Keď mlieko v hrnci začne vrieť, pridáme mlieko zmiešané s múkou, žĺtkami a cukrom. Miešame do zhustnutia. Pripravenú hmotu nechajte vychladnúť. Mäkké maslo rozmiešame a postupne pridávame vychladnutý puding.

Na šľahačkový krém:
  • 500 ml studenej hustej smotany 36% alebo 30%
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru

Studenú hustú smotanu vyšľaháme, postupne pridávame práškový cukor.

Ostatné zložky:
  • 400 g sušienok
  • 3-4 banány (nakrájané na plátky)
  • 1/3 citrónovej šťavy
  • 1 plechovka karamelového krému 510 g (odložte si 2 lyžice na ozdobenie torty)

Plech s rozmermi 20 x 25 cm vystelieme papierom na pečenie a poukladáme sušienky. 1/4 pudingovej masy rozotrieme. Banány nakrájame, namočíme do citrónovej šťavy a poukladáme na nátierku. Ešte raz vyložíme 1/4 masy, rozotrieme a poukladáme sušienky. 2 polievkové lyžice z 1 plechovky karamelovej hmoty (510 g) si odložíme bokom (na neskoršie ozdobenie torty). Zvyšnú hmotu z plechovky dáme na sušienky, rozotrieme a opäť poukladáme sušienky. Na sušienky rozotrieme posledný zvyšok pudingovej hmoty. Poukladáme sušienky. Šľahačku dáme na sušienky a rozotrieme. Predtým odložené 2 polievkové lyžice karamelovej hmoty zohrejte vo vodnom kúpeli tak, aby bola tekutá.
Pokropíme ňou cesto a odložíme do chladničky.

Postup:

Prajeme dobrú chuť!❤

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*